Søndag 18. FEBRUAR 
Andenes Skolekorps TJUVSTARTER Nordlyst 2024 og inviterer til storstillt nyttårskonsert!
Medvirkende: • Andenes Skolekorps • Andenes Hornmusikk • Bleik Musikkforening • Crescendo
Andenes Idrettshall søndag 18. februar kl. 17.00 Billetter kjøper du i døra. Velkommen!
Inngang kr 200,- Barn under 12 år gratis.
mandag 19. FEBRUAR 
Fyrtårnet lydinstallasjon av Tine Surel Lange.
Premiere ved Andenes fyr, 19. februar 2024 - Kl. 18:00. Åpen hver dag under Nordlyst - fra og med 19. til 25. februar. Fri adgang. 
En livslang fascinasjon for fyrtårn har brakt meg til dette prosjektet - Andenes fyr, på ytterste spissen av en øy i Vesterålen-øygruppen i Nord-Norge, et høyt byggverk, stående helt alene, i alle slags røffe vær, stirrende ut mot det endeløse Arktiske havet. Hva ser det, hva hører det, hvilke historier kunne det fortelle? Dette vil bli utforsket i en serie nye flerkanals elektroakustiske komposisjoner basert på opptak fra og rundt fyret, samt lydkilder med spesielle konnotasjoner til meg og min tilknytning til området, forteller kunstneren Tine Surel Lange.
ONSDAG 21. FEBruar
Åpning av Nordlyst 2024- Andenes Fyr - 18:00 - GRATIS
Åpningsseremoni med fjerdeklassingene i Andøy som kommer sammen som Nordlystkoret. Og tradisjon tro avslutte det hele med spektakulært fyrverkeri bak fyret.
Åpningskonsert: Ronja Lindbach KL. 20:00 - Fyrvika - KJØP BILLETT 
«Fra det fjerne østen», nærmere bestemt Vadsø, kommer årets åpningskonsert. Ronja Lindbach er en ny, ung og lovende stemme som har trollbundet publikum. Ta turen til Fyrvika denne onsdagen og drøm deg bort til nydelige toner og flotte arrangementer.
Introduksjon/tale ved ordfører i Andøy kommune, Kjell Are Johansen.
TORSDAG 22. FEBRUAR
Foredrag: TA VARE PÅ MATEN Vibeke Eggum De Lafuente - Fyrvika - 18:00 - Kjøp billett Vibeke kommer til Andenes for å holde et foredrag for deg som vil lære om ulike metoder for å ta vare på maten. Dette er for deg som ønsker å være litt mer beredt ved å ha et matlager, spare penger og/eller redusere matsvinn, samt spise sunnere ved å unngå ultraprosesserte kjappe løsninger.
FREDAG 23. FEBRUAR
Stand-up: Stavang og Stavrum - Andenes Idrettshall - 20:00 - Kjøp billett 
Da er det igjen klart for stand-up under årets Nordlyst, og i år er det superduoen Maria Stavang og Marlene Stavrum som gjester vår vinterfest, i Andenes Idrettshall. Vi gleder oss stort til å få besøk av denne duoen, og vi ser frem til å le sammen med deg denne kvelden! 18 års aldersgrense. 
OBS! Her er det mulig å kjøpe Helgepass Nordlyst. Denne billetten gir deg tilgang til både Stand-Up på fredag og konsert med Valentourettes på lørdag! Kjøp billett
LØRDAG 24. FEBRUAR KL. 12:00 - Fyrvika
Barnas Vinterfest: Dinosaus og "AleneMalene"  – Kjøp billett 
Vi holder tradisjonen med å vie lørdags formiddag til de minste, og denne gangen leverer vi fantastiske kulturopplevelser for barna! Under årets vinterfest for barna satser vi på både historiefortelling og konsert
AleneMalene og drømmebrillene "Vil du ha oss som venner, må du gi oss penger!" sier barna i gata der Malene bor. Slik begynner Malenes jakt etter den grønne skatten i vinternatten. "AleneMalene og Drømmebrillene" er en teaterforestilling med sang, aktiviteter og rim. Den handler om å være rik, om å lyve og om å finne venner. "AleneMalene og Drømmebrillene" er fortellerkunst uten skjermer og mikrofoner. Skuespiller og sanger Randi Mossing gjestet oss i 2020 med denne forestillingen, som nå er oppdatert og enda bedre. Randi lover barna at de skal få prøve hennes helt spesielle Nordlyskappe! Forestillingen vil bli vist to ganger i løpet av formiddagen: først for barn mellom 3-6 år og deretter for barn fra 7-10 år. Hver visning har plass til 40 barn. 
DinoSaus Barnemusikkforestillingen "DINOSAUS" er basert på artisten Heidi Solheims musikalske komposisjoner. Musikken spenner over et bredt sjangerspekter og tar for seg både disco, rock og pop med tekster på nordnorsk. Heidis lekne barnemusikkunivers resulterte i forestillingen "DINOSAUS". Forestillingen handler om bandet DINOSAUS og deres vei mot å nå målet om å bli rockestjerner, men etter hvert skjønner de at dette ikke er så enkelt. Å være rockestjerne handler ikke bare om å være kjendis, få like mange fans som Dua Lipa og ha 1 MILLIONER følgere på Instagram, slik DINOSAUS kanskje først hadde tenkt seg... Eller...? På en humoristisk, men også tankevekkende måte, vil publikum tas med inn i Dinosaus' rockestjerneverden, der man vil lære å kjenne bandmedlemmene gjennom sangtekster og forskjellige situasjoner som oppstår underveis. Målgruppen er satt til barn og unge i alderen 5-12 år, men forestillingen vil passe fint for alle som liker god musikk! 
Barnebillett, voksenbillett eller familiebillett – Kjøp billett
LØRDAG 24. FEBRUAR KL. 20:00 – Andenes Idrettshall
Valentourettes speller Jokke Andenes Idrettshall - 20:00  Kjøp billett
Gjør deg klar for rock og allsang når Valentourettes kommer til Nordlyst! Siden 2003 har Valentourettes spilt mange hundre konserter for fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord, til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, og den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene. Denne kvartetten fortsetter å overbevise både garvede konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert. Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller – landet over. Restriksjoner: 18 års aldersgrense. Ansvarsfraskrivelse: Kjøpte billetter refunderes ikke. OBS! Her er det mulig å kjøpe Helgepass Nordlyst. Denne billetten gir deg tilgang til både Stand-Up på fredag og konsert med Valentourettes på lørdag! Kjøp billett

SØNDAG 25. FEBRUAR KL. 14:00 - Fyrvika
READINGS FOR THE FUTURE
Tine Surel Lange, Tøyen Fil og Klafferi og Vanessa Massera inviterer deg til en unik konsertopplevelse i storstua i Fyrvika denne søndagen. Med utgangspunkt i en live tarotlesning om hva fremtiden bringer for menneskearten, tolkes hvert tarotkort lydlig for å skape et evig foranderlig lydverk - en ritualistisk hendelse, kanskje til og med en form for renselse? Publikum vil være med på å velge kortene til tarotlesningen og dermed farge lesningen og sette sammen verket som fremføres. Det norske prisvinnende samtidsmusikkensemblet "Tøyen Fil og Klafferi" vil fremføre verdenspremierene av Tine Surel Langes "Readings for the Future" og Vanessa Masseras verk, basert på lydmateriale hun samlet inn på Andøya. KJØP BILLETT
SØNDAG 25. FEBRUAR KL. 18:00 - Fyrvika
Foredrag: Krigsseilerne fra nord
Forfatter og frilansjournalist Roger Albrigtsen (f. 1971) har de siste årene skrevet tre bøker om krigsseilere fra Nord-Norge, og denne søndagen kommer han til oss for å fortelle mer om disse utrolige historiene. I 2023 ble boken om krigsseilere fra Trøndelag utgitt, og før dette har Roger skrevet om krigsseilere fra hele Nord-Norge. Det er liten tvil om at Roger har blitt en autoritet på dette området, og vi gleder oss over at han nå tar turen innom oss for å fortelle om arbeidet med bøkene, sin egen historie og sterke fortellinger om våre sjøfolks opplevelser i krigsseilas. Krigsseilerne seilte i livsfare 24 timer i døgnet, 365 dager i året, over flere år. Bli med på en spennende fortellerstund som garantert vekker følelser. Kjøp billett